Care vocație?

Legat direct de ceea ce am publicat în articolul “25 de întrebări care te vor ajuta să îți găsești și să îți urmezi vocația“:

Așa după cum a scris Daniel Zărnescu, unul din oamenii pe care eu îi admir și respect foarte mult, a scris pe construimimperii.ro: Am o veste proastă: vocația nu există! 🙂

Și dacă parcurgi testul cu cele 25 de întrebări, răspunzând sincer la ele, vei ajunge poate la aceeași concluzie. Eu una aici am ajuns, rezervându-mi suficient timp pentru a pătrunde în introspecția la care te îndeamnă întrebările respective.

Căutăm prin diverse metode vreun semn, ceva, din exterior de undeva, care să ne arate calea, să ne aducă spre ceva ce putem la un moment dat numi vocație. Și facem asta ca și cum mergem pe un drum (cu toții suntem acolo, nu? – pe un drum anume), uitându-ne necontenit ba mult în față, ba în spate, ba la stânga, ba la dreapta. Poți să vezi asta? Oriunde, numai la locul unde suntem în prezent nu.

Acum, în acest moment, suntem într-un loc anume. Am ajuns aici printr-o multitudine de alegeri. Alegeri care vrem – nu vrem, acceptăm sau nu acceptăm, ne definesc pentru ceea ce suntem noi astăzi.

Faptul că ne cautăm, că găsim metode prin care să evoluăm, chiar și asta poate însemna că suntem “pe vocație”. Orice facem cu plăcere într-o zi, orice facem pentru noi înșine, pentru propria noastră evoluție înseamnă ceva anume astăzi, iar mâine poate însemna altceva.

“There is no way to happiness. Happiness is the way”.– The Buddha

Nu exista cale spre fericire, fericirea este calea. Așa că asumă-ți propriul drum și bucură-te de orice experimentezi între timp.

P.S.: dacă vrei, împărtășește mai jos într-un comentariu, ce ai descoperit în urma testului cu cele 25 de întrebări.

Leave a Comment