Cele 4 tipuri de design

După o călătorie în lumea celor 9 centri energetici (vezi aici articolul precedent), a venit timpul să vedem care sunt cele 4 tipuri de design. Tipul este dat în hartă de modul în care sunt definiți sau nu centrii și de conexiunea dintre aceștia.

Tipurile sunt cele care definesc aura noastră energetică, ne definesc strategia cu care să abordăm viața, cu care să interacționăm cu lumea înconjurătoare.

Aura noastră este dată de câmpul energetic emanat de fiecare din noi. Ne putem da seama de amploarea aurei întinzând mâinile în lateral, apoi ne imaginăm în plus încă o lungime a mâinii și desenăm o sferă de acest diametru. Ne percepem unii pe alții prin intermediul aurei, și interacționăm în consecință.

Cu toate că în interiorul aurei noastre avem fiecare calități specifice, unice, diferite, tipul de care aparținem arată unul din cele 2 cele mai importante lucruri de reținut pentru a putea experimenta cu cea mai mare ușurință ceea ce ne definește: Strategia.

Dar care sunt cele 4 tipuri din Human Design? Generatorul (reprezentând aprox. 70% din populație), Proiectorul (aprox. 21%), Manifestatorul (8%) și Reflectorul (1%).

 

Generatorii

Sunt cei care construiesc în adevăratul sens lumea în care trăim. Ei generează energia vitală de care avem cu toții nevoie. Sunt făcuți să se cunoască pe sine observând modul în care răspund la ceea ce vine în mod natural către ei. Aura lor este una deschisă și învăluitoare. Strategia lor este de a interacționa cu lumea înconjurătoare prin a aștepta ca ceea ce vine către ei să fie un motiv pentru a răspunde. Atunci când inițiază lucruri fără a aștepta să răspundă, pot ajunge în situația în care se simt frustrați. Frustrarea este semnul că ceva în viața lor nu este corect, că nu au dat șansa să apară un răspuns natural la ceea ce a venit către ei. Printr-un răspuns afirmativ la ceea ce este corect pentru ei, au posibilitatea să decidă către ce își vor canaliza energia pe care o au la dispoziție și vor experimenta un sentiment de satisfacție în viața și în munca lor. Munca pe care o depun este contribuția lor în această lume.

Generatorii pot fi Generatori puri sau Generatori Manifestanți. Generatorii Manifestanți au capacitatea de a manifesta mai rapid lucrurile la care răspund, de aceea au și tendința de a se grăbi. Darul lor și scopul în general este acela de a fi eficienți. Generatorii puri trec prin diverse etape de răspuns până să ajungă la a manifesta ceea ce au pus în mișcare în acest mod.

 

Proiectorii

Mai sunt denumiți și ghizi. Sunt cei care ghidează energia celorlalți. Sunt aici pentru a-i înțelege și a-i ghida pe ceilalți. Prin modul în care funcționează aura lor, se pot conecta și concentra asupra persoanei de lângă ei, absorbind în același timp energia celuilalt, pentru a-l înțelege și recunoaște. Strategia lor este de a aștepta să fie invitați pentru a acționa. Au însă nevoie să fie recunoscuți pentru calitățile lor înainte de a fi invitați. Recunoașterea și invitația în cazul domeniilor importante din viața lor le dau oportunitatea de a cunoaște succesul. În cazul în care inițiază în loc să aștepte invitația corectă, se vor simți respinși și vor experimenta un sentiment de amărăciune. Darul lor în această lume vine prin recunoașterea celorlalți și faptul că le pot fi un bun ghid.

 

Manifestatorii

Sunt cei care sunt făcuți să inițieze (singurii care pot face acest lucru fără a întâmpina obstacole sau rezistență din partea celorlalți). Însă este nevoie să informeze pe ceilalți înainte de a trece la acțiune. Așadar, strategia lor este de a informa. Aura lor este închisă și cu capacitatea de a respinge. Pot avea un impact foarte mare asupra celor din jur, de aceea și recomandarea de a informa înainte de a acționa. Atunci când nu se pot manifesta în voie, vor experimenta furia. Au însă un sentiment de pace interioară atunci când funcționează ca și inițiatori pentru ceilalți. Acesta este de altfel și darul cu care vin în această lume.

 

Reflectorii

Sunt cei care pot discerne, cântări și judeca ceea ce experimentează în mediul lor. Strategia lor este de a aștepta un întreg ciclu al Lunii (aproximativ 28 de zile) înainte de a lua o decizie importantă. Aura lor este rezistentă și făcută să testeze mediul înconjurător. În acest fel, ei reflectă exact ceea ce preiau din acel mediu. Funcționează uneori ca un barometru (în familie, echipă, mediu în general). Atunci când își urmează strategia, se vor lăsa surprinși de ceea ce experimentează. În caz contrar, vor fi dezamăgiți de lumea în care trăiesc. Capacitatea lor de a discerne în mod obiectiv în anumite situații este darul lor în această lume.

 

În concluzie, fiecare dintre aceste tipuri are propria strategie. Aflați care vă este Strategia (urmând acest link sau contactându-mă) și experimentați, vedeți cum funcționează pentru voi. Puteți începe cu situații minore din viață. Aplicați și vedeți ce reacții apar. Strategia și Autoritatea sunt elemente esențiale în experiența în care putem intra cu ajutorul sistemului Human Design. Despre Autoritate – într-un articol ulterior. Până atunci, vă urez succes în experimentarea propriei Strategii 🙂

 

Mai multe despre Human Design, articole, evenimente, ședințe de coaching pe www.humandesigncoach.ro

Leave a Comment