Cum este construită harta noastră în sistemul Human Design?

În articolul precedent am arătat care sunt rădăcinile sistemului Human Design (care sunt ştiinţele esoterice şi exoterice care stau la baza acesteia). Dar cum facem legătura acestor discipline cu Human Design? Cel mai simplu este să ne uităm la reprezentarea grafică a hărţii noastre (Mandala + Bodygraph).

Alina Ioan

Legătura dintre Human Design şi Astrologie este reprezentată de cercul zodiacal (cercul interior din imaginea de mai sus). Pe acest cerc zodiacal, ca şi în astrologie, sunt reprezentate poziţiile planetelor. Însă spre deosebire de astrologie, în Human Design folosim 2 momente de referinţă: momentul naşterii şi momentul în care Soarele era la o distanţă de 88 de grade înapoi (în timp, cu aproximativ trei luni înainte de naştere).

Însemnătatea poziţiilor planetelor în aceste două momente de referinţă este relevată de faptul că avem aici amprentarea noastră prin intermediul neutrinilor despre care am scris în articolul anterior, fapt care face ca informaţia venită de la aceste planete să ne afecteze în ceea ce priveşte profilul nostru genetic.

În plus faţă de cercul zodiacal, avem cercul hexagramelor din I Ching. Fiecare hexagramă (denumită în Human Design poartă) are o poziţie fixă pe cercul zodiacal, astfel încât, în fiecare hartă personală, acestea vor avea aceeaşi poziţie. Cele 64 de porţi împart cercul în puncte potenţiale de amprentare genetică. O poartă formează pe cercul mandalei un arc de 5 grade, 37 de minute şi 30 secunde, fiecare poartă fiind subdivizată în linii, culori, tonuri şi baze, însumând astfel 1.080 de posibile puncte de amprentare.

În centrul mandalei avem ceea ce în Human Design se numeşte Bodygraph, harta noastră.

Alina Ioan1.

După cum am arătat şi mai înainte, se folosesc două calcule în funcţie de poziţiile planetelor (data naşterii şi data stabilită cu aproximativ 3 luni în urmă). Poziţiile planetelor la momentul naşterii le găsim reprezentate în partea dreaptă a hărţii (cu negru), iar poziţiile din momentul anterior le vom vedea întotdeauna în partea stângă (cu roşu). Numerele din dreptul fiecărei planete reprezintă numărul hexagramei (porţii) din cercul mandalei.

În interiorul figurii umane pe care o putem distinge în harta noastră există mai multe figuri geometrice (triunghiuri, pătrate, romb). Acestea reprezintă centrii energetici despre care am scris mai sus şi care au legătură cu vechile chakre. În fiecare centru avem numerele care reprezintă hexagramele (porţile). În orice hartă personală avem aceeaşi aşezare a porţilor în fiecare centru.

În funcţie de calculele evidenţiate după cum am arătat la dreapta cu negru şi la stânga cu roşu, avem “activarea” fiecărei porţi din fiecare centru. O poartă activată va fi reprezentată printr-o linie care pleacă din centru către un altul. Unele porţi reprezentate cu o linie neagră, altele cu o linie roşie (conform calculelor de la cele două momente).

Atunci când linia unei porţi întâlneşte la celălalt capăt o altă linie, a unei alte porţi, se formează ceea ce denumim un canal. Cele 36 de canale posibil formate într-o hartă vin din reprezentarea celor 22 de căi din Kabbala.

Un canal format prin activarea a două porţi, ce se pot întâlni între doi centri, va face ca cei doi centri din cele două capete să fie şi ei activaţi la rândul lor. Acest fapt va fi evidenţiat în hartă prin culoarea pe care o capătă fiecare centru activat (unii centri vor fi coloraţi, alţii – neactivaţi / deschişi – vor fi albi).

Ceea ce este colorat în hartă se numeşte definiţie, ceea ce ne defineşte pe fiecare din noi, definiţii care vor rămâne constant şi în mod consistent în viaţa noastră. Reprezintă elementele pe care ne putem baza în viaţa de zi cu zi.

Ceea ce rămâne necolorat în hartă acţionează ca şi receptori de informaţie şi condiţionare din mediu, de la cei din jurul nostru. Prin intermediul acestor centri, sau linii, sau porţi primim ceea ce se numeşte condiţionare, cea care “făureşte” sinele nostru neautentic.

Ca şi fiinţe duale, avem o parte autentică (sinele autentic) şi o parte neautentică (făurită încă de la începutul vieţii noastre de obicei prin intermediul elementelor rămase nedefinite din harta noastră). Fiind genetic atraşi de ceea ce nu suntem, vom fi tentaţi să căutăm în permanenţă persoanele care au ca şi definiţie ceea ce noi nu avem (în harta noastră este nedefinit – deschis).

Aceasta este harta noastră natală în sistemul Human Design. În articolul următor vom parcurge o scurtă descriere a celor 9 centri.

În cazul în care nu știi cum arată harta ta, o poți accesa gratuit AICI (vei fi redirecționat/ă către pagina oficială a organizației care deține toate drepturile de copyright în ceea ce privește sistemul Human Design). Este important să știi cât mai exact datele tale de naștere (atât data și locul, cât și ora – uneori, chiar și câteva minute diferență pot influența rezultatul).

Mai multe despre Human Design, articole, evenimente, ședințe de coaching pe www.humandesigncoach.ro

Leave a Comment