Eu cu mine – episodul 3 – “Caut fericirea în exterior, nu în interiorul meu”

Cu alte cuvinte, fericirea mea stă în rezultatul acțiunilor celor din jurul meu, iar eu sunt neputincios/oasă când vine vorba despre acest subiect.

Am auzit de multe ori “dacă el/ea ar face / ar fi altfel, atunci și eu aș fi mai fericit/ă”. Și… ghinion! Acel cineva nu se schimbă. Ce-o să faci? O să cauți pe altcineva? Cât timp o să-ți ia? Ce control ai asupra acestui lucru? Nu-i o pierdere de timp? Sau o să încerci în continuare să schimbi tu pe cineva care poate că până la urmă nu vrea cu adevărat să se schimbe? Cu cât încerci mai mult să influențezi pe altul / alta în propria ta direcție, cu cât îl / o îngrădești mai mult, cu atât se va îndepărta de tine în timp… dar ăsta este un alt subiect… Ideea este că astfel pasezi responsabilitatea în curtea altuia. Altcineva va fi responsabil pentru calitatea vieții tale.

Știi cum este când îți cauți propria fericire în curtea altuia? Ca atunci când îți cauți ochelarii, în timp ce ești cu ei pe nas. Ai tot ce-ți trebuie! Mai ai nevoie doar să iei o decizie. Decizia de a fi fericit cu ceea ce ai și să mergi în felul ăsta mai departe.

Imaginează-ți un măturător de stradă care-și face treaba fericit, fredonând o melodie veselă, care-i place. El a luat deja decizia de a fi fericit. Asta nu înseamnă însă că se va limita și nu-și va dori să fie mai mult decât un măturător de stradă. Înseamnă că pe parcurs se va bucura de drumul parcurs. Nici depresia, nici tristețea, nici pesimismul nu a ajutat pe careva să meargă mai departe. Decât dacă au fost urmate de “Hai, ridică-te și începe să faci TU ceva pentru a-ți fi mai bine!”. Nu mai aștepta de la alții ceva ce poate nu o să vină niciodată. Treaba lor este să fie ei fericiți. Treaba ta este să fii tu fericit/ă. Vezi-ți de treaba ta!

Gândește-te că ajungi la sfârșitul vieții, și, uitându-te în urmă, vei constata că ți-ai irosit timpul așteptând fericirea să vină la tine. Păi odată ce ai luat hotărârea să aștepți, Universul îți va răspunde: “OK, așteaptă!”.

În loc de toate astea, spune-ți încă de pe acum: “De astăzi, chiar din clipa asta, sunt un om fericit!”. Nu-ți mai căuta scuze! Iar Universul îți va răspunde: “OK, de astăzi ești un om fericit!”. E ca și cum de fiecare dată când emiți un gând, o decizie, răspunsul care vine înapoi este “Da! Ai dreptate!”. Fă un prim pas, și restul se va așeza de la sine. Știi ce să faci, știi cum s-o faci. Ai tot ce ai nevoie. Totul este in TINE. Ca în imaginea cu pietricica aruncată în apă. Ea formează o mică undă circulară, care se perpetuează, crește și se dezvoltă, și asta în mod natural.

Și după cum scriam și în episoadele trecute, oamenii fericiți atrag oameni fericiți. Odată ce ai început să construiești ceva din interiorul tău, vor veni și oamenii potriviți care să participe la noul tău proiect. Hai să-l numim: “M-am hotărât să fiu un om fericit!”.

Succes! 🙂

Leave a Comment