Eu cu mine – episodul 4 – “Mă plâng că sunt singură”

Ca o continuare a poveștii mele de viață pe care am descris-o în primul episod, am să dezbat în următoarele rânduri ideea de singurătate.

Când anume crede fiecare din noi că este singur? De obicei, când nu este aproape o persoană anume sau un grup de persoane despre care credem noi că fără de care starea de bine nu poate exista. Pentru că până la urmă ce căutăm? O stare de bine.

Avem în jur oameni care se încăpățânează să se agațe de anumite persoane, contrar voinței acestora din urmă. Poate ei nu au o prioritate în a petrece timp cu tine, poate acea persoană nu se simte chiar în largul lui / ei în preajma ta. Sau poate pur și simplu are altceva de făcut! De ce să îți menții o stare de îndârjire în a o face pe acea persoană să stea lângă tine contrar propriei voințe? Până la urmă tot va pleca. Tot “singur” / “singură” vei rămâne.

Sau… gândește-te cum ar fi dacă ai putea fi spectator al propriei tale vieți. Uită-te la atitudinea ta. Uită-te la propriile tale acțiuni. Uită-te la energia pe care o emani în jurul tău. Îți place ce vezi? Tu ți-ai sta în preajmă dacă ai cunoaște o persoană ca tine? Și mai ales… atitudinea, acțiunile, energia ta, sunt autentice? Sunt în concordanță cu omul care ești tu? Cu omul care îți dorești să fii? Ce-ar fi dacă în loc să te concentrezi asupra prezenței altor persoane din viața ta, te-ai concentra pe propria persoană. Aceeași pe care ai privit-o în oglindă azi dimineață. Uite! E cineva acolo! Nu ești singur/ă! Ai putea face din acea persoană, cu adevărat cel mai bun prieten. Un prieten care va fi întotdeauna alături de tine! Ai încredere că îți va oferi întotdeauna cele mai bune soluții pentru problemele tale și va găsi întotdeauna cele mai bune sfaturi care să te ajute să mergi mai departe în drumul tău. Acordă-i încredere si iubire. Este acolo și așteaptă asta de la tine.

Dacă ție, în acest moment, nu-ți place ce vezi în oglindă, fugi de imaginea de acolo, cum crezi că altcineva o să reacționeze altfel? Ai grijă de prietenul din oglindă, în primul rând!

Atunci când persoana din oglindă se va simți iubită și apreciată, va privi înapoi cu aceeași iubire și apreciere. Și atunci, oamenii din jurul tău vor simți această iubire și vor veni spre tine. Vor veni exact acei oameni pe care tu îi atragi prin atitudinea pe care tocmai ce ți-ai creat-o. Iar sentimentul de singurătate se va stinge. Pentru că tu vei avea siguranța atunci, că orice se va întâmpla, te vei putea întoarce oricând către acel bun prieten din oglindă. Dacă alegi să faci asta. Pentru că nimeni, niciodată, nimic nu trebuie.

Leave a Comment