Nu știi ce să faci? Mergi mai departe!

Oamenii de succes merg mai departe chiar și atunci când nu știu ce să facă.

Chiar dacă te consideri a fi un om de succes sau nu, ai ajuns la un moment dat în viață când nu ai mai știut încotro să o iei. Așa e?

Cu toate astea, chiar în momentul în care aveai astfel de gânduri te aflai deja pe un drum. Erai pe cale să… (și completează tu aici obiectivul la care îți doreai să ajungi în acel moment).

Și ce-ai făcut? După câteva momente de reflecție, te-ai ridicat și ai mers mai departe. Încotro? Oriunde ai considerat la acel moment că ar fi mai bine să te îndrepți.

Fiecare dintre noi a experimentat de-a lungul vieții câte un drum pe care a ales să meargă. Bun sau prost, a fost ales la un moment dat ca drumul de urmat. Și atunci când l-am ales, a fost cea mai bună alegere pe care am fi putut să o facem. Pentru că altfel nu am fi ales-o, nu? Că a fost alegere bună sau rea, asta am decis mai apoi.

Așa că, de unde știm încotro, de unde știm că am ales calea cea mai bună? Nu știm! Avem de făcut alegeri. Și de cele mai multe ori alegem ceea ce credem că este mai bine pentru noi. Există o multitudine de alegeri pe care le putem face în orice moment, în orice situație. Doar să alegem. Pentru că dacă ne oprim, dacă stăm prea mult să ne gândim, să calculăm, să analizăm, timpul trece peste noi și lucrurile în jurul nostru evoluează, iar noi rămânem tot acolo unde ne-am oprit.

Și dacă nu experimentăm mergând mai departe, nu vom afla vreodată răspunsul la întrebarea: și ce-ar fi fost dacă? Nu vom evolua. Și dacă nu evoluăm, e ca și cum am fi ajuns la sfârșit de drum.

Știti cum a murit măgarul care nu s-a putut hotărî din care căpiță cu fân să mănânce? De foame! De nehotărâre. S-a oprit. Nu a mers mai departe.

Și ce s-a întâmplat cu cei doi din fabula cu deșteptul și prostul? Ambii aveau nevoie să ajungă din punctul A în punctul B. Deșteptul a început să facă calcule, să previzioneze, să analizeze, în timp ce prostul a luat-o de-a dreptul pe arătură și a ajuns cu bine în punctul B. Tu ce vei face? 🙂

Leave a Comment