Omul din oglindă

Te uiţi în oglindă şi vezi imaginea exterioară pe care tu şi cei din jurul tău o pot recunoaşte. Priveşte! Este această imagine ceea ce te defineşte cu adevărat pe tine? Cine este acea persoană care se uită acum la tine? De ce te afli acum, aici? Care sunt caracteristicile care te definesc? Cum poţi face mai mult din ceea ce eşti?

oglinda apa

Cu toţii avem nemulţumiri în viaţă, este ceva ce nu pare a fi OK, ceva ce poate fi schimbat. De multe ori ne dorim altceva. Chiar şi răspunsul la întrebarea “ce vor femeile?” a ajuns să fie ALTCEVA J. Şi găsim peste tot în jurul nostru cărţi, articole, sfaturi: “Cum să devii mai bun! Cum să îţi schimbi viaţa, cum să găseşti job-ul perfect, sufletul tău pereche, cum să-ţi schimbi chiar şi personalitatea!”. Şi dezvoltă tot felul de strategii practice pentru a realiza aceste schimbări. Dar până la urmă de ce? Este nevoie să mă schimb? A fost luată vreo hotărâre prin care este ceva atât de în neregulă cu mine? Ar trebui să mă transform în ceva / cineva cu totul altfel decât sunt?

De câte ori nu am încercat (în-cerc-) să facem câte o schimbare după vreo reţetă luată de la alţii? Am simţit succesul pentru o zi – două sau oricum temporar, până când de fapt ne-am întors la stadiul din care am plecat, care, chiar dacă ar fi distructiv sau nesănătos, dintr-o dată devine confortabil si familiar, după încercarea (nereuşită) de a fi pe urmele altcuiva.

Dar dacă am renunţa la ceva ce este destul de greu de renunţat: ideea, promisiunea că momentul prezent ne va aduce rezultatul dorit în viitor? Făcând ceea ce trebuie, spunând ceea ce trebuie, simţind ceea ce trebuie, cu gândul că vom ajunge undeva, acolo, în viitor?

Cum ştii ce anume îţi vei dori în viitor sau cine îţi vei dori să fii? De unde ştii că soluţiile acelea raţionale vor funcţiona, te vor face mai fericit/ă, îţi va fi mai bine decât îţi este acum? Pentru că au funcţionat pentru altcineva? Pentru că banii, sufletul pereche, faima, pot face pe cineva fericit? Cum ştii că este adevărat, sau că este adevărat pentru tine? Nu ştii!

Deţii cu adevărat controlul pentru a face sau a obţine tot ceea ce îţi doreşti? Nu! Nu ştii cine vei fi în viitor sau ce anume îţi vei mai dori de la viaţă şi nu poţi avea controlul total a ceea ce ţi se va întâmpla în viaţă.

Şi este chiar OK. Nu contează! De ce? Pentru că eşti deja cineva, aşa cum eşti, şi eşti tot ceea ce ai nevoie să fii. În acest moment eşti o fiinţă completă. Este bine să ai obiective pe care să le atingi, este bine să acţionezi pentru a face schimbări benefice în viaţa ta. Dar dacă te vei lupta cu disperare pentru a deveni mai bun, cumva superior, o variantă îmbunătăţită, nu vei obţine rezultatul dorit. Tu de fapt eşti acea fiinţă completă, ai deja tot ceea ce ai nevoie chiar în acest moment. Gândeşte-te la asta înainte de a mai face tentative de a stabili o noua direcţie în viaţa ta! Spun tentative pentru că în timp ce ne trăim viaţa de zi cu zi, lumea din jurul nostru este în continuă mişcare şi se întâmplă tot felul de lucruri care pot influenţa ceea ce ţi se va întâmpla şi ţie. Nu poţi avea controlul total a ceea ce ţi se va întâmpla sau a ceea ce vei simţi la un moment dat. Aşa că tot ce poţi să faci este să-ţi stabileşti direcţia pe care vei merge şi să te laşi purtat pe acel drum.

Atunci când ne străduim să fim altfel, nu facem altceva decât să negăm propria persoana, pentru că gândindu-ne că nu suntem perfecţi în acest moment, avem impresia că nu suntem destul de buni. Dar cine ne defineşte nouă perfecţiunea? Oamenii ne vor spune în continuare cum ar trebui să fim, vor defini ce este perfecţiunea. Nu putem schimba / controla asta. Dar nimeni nu ne poate defini perfecţiunea din noi. Şi calea prin care ne putem defini propria perfecţiune este să privim în interiorul nostru, în linişte, cu calm.

Lasă o clipă la o parte lumea exterioară şi priveşte în interiorul tău! Cine este acolo, în oglindă? Cine te priveşte de acolo? Tu eşti! Şi eşti perfect/ă chiar acum, în acest moment. Ai ajuns deja la destinaţie! J

Leave a Comment